Drømmen om et hus på landet som aldri ga slipp

Anne og mannen bodde flere år i Oslo før de flyttet sentralt til Annes hjemby, Ålesund. Deres drøm om et hus på landet ga aldri slipp, og etter flere visninger la de sin elsk på en enebolig like over fjorden. Det var bare et problem: Huset de falt for var ikke til salgs. Skuffelsen var heldigvis kortvarig, for bare et par uker senere dukket det samme huset opp på Finn.no, og drømmen ble endelig en realitet.

Drømmehjemmet på idylliske Hellandshamn var en eldre bolig fra 1979. Da de endelig fikk nøklene til eiendommen, beskriver Anne at de ikke nølte med å ta tak i oppussingsprosjektet. Med pågangsmot og verktøy i hånden, var de klare til å ta tak i arbeidet. Paret startet med soverom og walk-in garderobe, før de gjorde om på hele planløsningen i stuen. I 2019 startet nok en runde, hvor en oppgradering av spisestuen raskt utviklet seg til totalrenovering av både spisestue, to entreer og kjøkken. Anne forteller at de begge har fokus på kvalitet og gode løsninger, og at de har tatt seg god tid til å få det akkurat slik som de ønsker det.

Når man renoverer er det mange valg som skal tas, og det vet Anne og mannen alt om. Paret  gikk mange runder før de bestemte seg for hvilket gulv de skulle ha, men da de kom over «Pearl Oak” fra Boen var i grunn valget enkelt, forteller Anne. Valg av gulv er et langvarig valg, og parketten de endte opp med ga de akkurat det inntrykket og den gode kvaliteten de var ute etter. Anne fremhever følelsen ekte treverk gir, og beskriver gulvet som varmt og godt å gå på, med en vakker matt overflate i hvit olje.

Anne deler jevnlig lekre bilder av hjemmet på Instagram-kontoen “Lykkeboet”, og oppussingsreisen er langt ifra over! Anne forteller om mange planer, både ute og inne. Om ikke lenge skal de i gang med ny oppussing av soverommet, og da må både vegger, tak og gulv byttes ut. – Det pleier jo ofte å være sånn at det går på rundgang med oppussing i et stort hus, og man blir kanskje aldri helt ferdig, forteller hun. Heldigvis elsker de alle prosjektene, og stortrives i hjemmet sitt ute på landet. Vi gleder oss til å følge fortsettelsen! 

IG: @lykkeboet