Forventninger til tregulv

Tre er et levende materiale med mange kvaliteter. Det lever og blir påvirket av omgivelsene.
Siden trevirke er et levende materiale vil det kunne være variasjon mellom bord i samme klasse og også variasjon mellom produksjonsserier
Les denne miniguiden og bli litt klokere før du velger gulv og gulvløsninger.

Våre forventninger til et tregulv er svært forskjellig. Noen vil gjerne ha mye spill og liv i treet, mens andre vil ha det så rolig og ensartet som mulig.
Før man beslutter hvilket gulv man skal velge er det viktig å sette seg inn i opplysningene som leverandøren gir i den tekniske spesifikasjonen som gjelder for produktet. Det er også en fordel å få sett et representativt prøveareal av gulvet eller et godt bilde.
Innenfor produktområdet tregulv, finnes store variasjoner i både treslag og oppbygning av gulvet. Dette for å møte ulike krav til hardhet, bruksklasser og miljøer. Tregulv lages både i massive varianter i heltre, og som sammensatte konstruksjoner i form av lamellparkett.
De vanligste treslagene som brukes i tregulv i Norge er eik og ask. Tregulv selges ubehandlet eller med ulike overflatebehandlinger og pigmenteringer. Gulvet kan enten være ferdig overflatebehandlet fra fabrikk, eller skal behandles etter montering.
Denne miniguiden om forventninger til tregulv tar opp temaer som man bør være obs på for å unngå skuffelser og/eller uenighet mellom kjøper og selger av tregulv.

“ Det flotte og utfordrende med tregulv er at det er levende materiale.”

Norsk Treteknisk Institutt har i samarbeid med BOEN, Tarkett AS, Kährs Norge, Pergo As, BoAndrén Norge AS utarbeidet følgende miniguide om tregulv.

Les denne miniguiden om hva du kan forvente av et ekte tregulv FØR du velger gulv og gulvløsninger