Hva er herdet tregulv?

herdet tregulv

Oppdag det ultimate gulvalternativet som kombinerer funksjonalitet, holdbarhet og naturlig skjønnhet – herdet tregulv! Med sitt unike konstruksjon og moderne design, er herdet tregulv det ideelle valget for deg som ønsker et gulv som tåler hverdagens påkjenninger samtidig som det gir en autentisk treopplevelse.

Herdet tregulv, også kjent som laminat med treoverflate, er et populært gulvbelegg som kombinerer holdbarheten til laminat med den naturlige skjønnheten til ekte tre. Dette gulvbelegget er konstruert med et lag av herdet tre på toppen, som gir det et autentisk utseende og følelse av tre.

Oppbygningen av herdet tregulv består av flere lag materialer som er nøye sammensatt for å skape et robust og slitesterkt gulv. Bunnsjiktet består ofte av trefiner, som gir stabilitet og støtte til gulvet. Deretter følger et midtsjikt av HDF (High-Density Fiberboard), som gir gulvet ekstra styrke og motstand mot bulker og deformasjoner. Øverst finner vi det tynne toppsjiktet av herdet tre, vanligvis med en tykkelse på rundt 0,6 mm. Dette toppsjiktet er det som gir gulvet sitt autentiske treutseende.

Prosessen med å herde tregulvet innebærer å varmpresse treoverflaten sammen med tre- eller mineralpulver. Dette resulterer i en hard og slitesterk overflate som er i stand til å motstå daglig slitasje, riper og flekker. Den harde overflaten gir også herdet tregulv en bedre motstand mot vannsøl sammenlignet med tradisjonell parkett.

En av fordelene med herdet tregulv er at det ikke trenger å bli slipt, da den harde overflaten ikke er egnet for sliping. Dette gjør det til et lavvedlikeholds gulvbelegg som er enkelt å rengjøre og ta vare på. Imidlertid kan det være nødvendig å være forsiktig med å unngå å dra harde eller skarpe gjenstander over gulvet for å unngå riper.

Herdet tregulv finnes i ulike tresorter og design, slik at du kan velge den som passer best til din innredningsstil. Eike-, ask-, valnøtt- og lønnfinér er blant de vanligste valgene, og de gir alle ulike uttrykk og farger til gulvet.

Samlet sett er herdet tregulv et populært valg for de som ønsker et holdbart og slitesterkt gulv med et autentisk treutseende. Det kombinerer fordelene med laminatgulv og ekte tre, og gir deg et vakkert gulv som tåler daglig slitasje og ser flott ut i mange år.

Produktsammensetning

 1. Overflatebehandling av hardvoksolje eller mattlakk
 2. Komprimert og herdet overflatelag av tre
 3. Komprimert og herdet trepulverlag
 4. Tre kjerne med komprimert og herdet over- og underdel
 5. Komprimert og herdet trepulverlag
 6. Komprimert og herdet balanselag av tre

Herdet tregulv vs Parkett

Herdet tregulv og parkett er begge populære valg når det gjelder gulvbelegg, men de har noen forskjeller når det gjelder egenskaper og vedlikehold. Her er en sammenligning mellom herdet tregulv og parkett:

 1. Materialer og oppbygging:
  • Herdet tregulv: Har et toppsjikt av herdet tre, et midtsjikt av HDF og et bunnsjikt av trefiner.
  • Parkett: Består av flere lag med tre, vanligvis et toppsjikt av ekte tre og et underlag av nåletre eller annet treslag.
 2. Utseende og variasjon:
  • Herdet tregulv: Gir et autentisk treutseende med ulike tresorter og design tilgjengelig.
  • Parkett: Gir også et naturlig treutseende, med variasjon i tresorter, farger og mønstre.
 3. Slitasjestyrke:
  • Herdet tregulv: Har en hard overflate som er motstandsdyktig mot daglig slitasje, riper og flekker.
  • Parkett: Kan være mindre motstandsdyktig mot slitasje og kan få lettere riper og hakk. Slitasjestyrken avhenger av tresorten og overflatelakken.
 4. Vedlikehold og reparasjon:
  • Herdet tregulv: Krever minimalt med vedlikehold og trenger ikke å bli slipt. Enkelt å rengjøre og tåler vannsøl bedre enn parkett. Mikroriper kan forekomme ved bruk av harde eller skarpe gjenstander.
  • Parkett: Kan slipes flere ganger for å fornye overflaten når den blir slitt. Krever regelmessig stell og vedlikehold for å bevare utseendet. Mer utsatt for vannsøl og trenger rask rengjøring for å unngå varige flekker.
 5. Miljøvennlighet:
  • Herdet tregulv: Kan ha en grønn miljøprofil da det kan produseres mer gulv av samme mengde tre sammenlignet med tradisjonell parkettproduksjon. Noen produsenter reklamerer med at deres herdede tregulv er 100% resirkulerbare.
  • Parkett: Kan være et bærekraftig alternativ ved riktig vedlikehold. Kan slipes og gjenbrukes, noe som bidrar til lengre levetid og redusert avfall.

 

Begge gulvtypene har sine fordeler og ulemper, og valget avhenger av preferanser, bruksområder og behov. Herdet tregulv er ideelt for de som ønsker et formstabilt og lettstelt gulv med sterk overflate, mens parkett gir muligheten til å fornye gulvet gjennom sliping og har en naturlig skjønnhet som appellerer til mange.

 

Oppdag vårt utvalg av herdet tregulv i nettbutikken