Nyhet fra Bjelin herdet tregulv 3.0

bjelin

Bjelins brede planker er produsert med en patentert teknikk for å herde tre og gjøre det sterkere. Dette innovative tregulvet har en genuin trestruktur og er mange ganger sterkere, samtidig som det utnytter fornybare råvarer optimalt.

Bjelin har utviklet nytt sortimentet av herdet tre - 3.0.

Bjelin har lansert en ny serie herdede tregulv – med oppdaterte og forbedrede farger, formater og teknologier. Den nye 3.0-serien har en børstet lakkert overflate og en ny mattlakk med en forbedret brukerklassifisering – Klasse 33 – som tåler høy trafikk både i boliger og i kommersielle miljøer.

Disse nye gulvene har det banebrytende klikksystemet 5G Dry, som er utviklet internt av Bjelins søsterselskap Välinge Innovation. Denne vanntette skjøten tilbyr rask, enkel og holdbar installasjon, og forhindrer også væsker fra å trenge gjennom sømmene og skade undergulvet.

Nye størrelser vil også bli lansert. I tillegg til våre eksisterende XL- og XXL-størrelser, vil Small, Medium og Large bli lansert i løpet av 2023.

Herdede planker med børstet overflate

Mattlakkerte brede planker i herdet tre 3.0 kommer også med en etterlengtet børstet overflate som fremhever eikens struktur på en elegant måte. Den børstede treflaten gir et eksklusivt utseende og minner mye om strukturen til et naturoljet tregulv, men med fordelene til mattlakken, som høyere slitestyrke og enklere rengjøring.

Match eller bryt gulvets farge mot vegger og tekstiler, eller gjør hjemmet mer rustikt med planker der treets naturlige årer er fremhevet gjennom børsting.

Et tregulv tilpasset hverdagen

I utviklingen av Bjelins herdede tregulv 3.0 har enkelhet og dagliglivet vært to viktige stikkord.

Bjelins herdede tregulv 3.0 er eksklusivt utstyrt med det patenterte klikksystemet 5G Dry, som forhindrer fuktighet i å trenge ned i undergulvet og reduserer risikoen for fuktrelaterte skader. 5G Dry gjør installasjonen enda enklere, og du slipper helt unna lim, spiker eller tetningsmidler.

Resultatet er et ekte tregulv som passer like godt på kjøkkenet som i gangen eller kanskje til og med barnerommet.

Sterkt og holdbart

Woodura er navnet på vår patenterte produksjonsteknikk som gjør det mulig å komprimere og herde tre for å gjøre det sterkere. Woodura-teknologien er en forbedring av teknikken som brukes i produksjonen av parkettgulv, og den er like revolusjonerende som 3-lags parketten var da den ble lansert i 1944 og erstattet det homogene tregulvet.

Teknologien muliggjør bruk av tynnere overflatebelegg i produksjonen og bruker hele treet som råmateriale. Dette gir ti ganger flere gulv fra samme trestokk, og herdingsprosessen resulterer i en overflate som er mange ganger sterkere og aldri trenger å bli slipt ned. Dette er kostnadseffektivt og bærekraftig både for deg og for miljøet vårt.

Problemfri installasjon med tynne gulv

Vanligvis er brede planker også tykke. Teknikken med herdet tre gjør det mulig å lage brede gulv samtidig som de kan være veldig tynne, bare 11 mm. Derfor slipper du å sage av dørblad og gjøre andre kostbare ombygginger i hjemmet ditt.

Klikkgulv for perfekt resultat
Låsesystemet 5G gjør det enklere enn noensinne å klikke sammen et gulv. Legg det selv eller reduser prosjekttiden. Det installeres fritt, flytende på toppen av undergulvet uten behov for spiker eller lim.

Enkel å resirkulere
Hvis du i fremtiden ønsker å bytte til en nytt gulv, kan det gamle Bjelin-gulvet ditt enkelt fjernes og legges i et annet rom – eller kanskje selges videre til et nytt hjem!

Revolutionerende og banbrytende produksjon

Produksjonen av herdede tregulv skjer i vår avanserte og høyteknologiske fabrikk i Viken, i henhold til Woodura-teknikken som er utviklet og patentert av vårt søsterselskap Välinge. Ved hjelp av høy varme og ekstremt høyt trykk presses et 0,6 mm tynt trelag på en trefiberkjerne som er belagt med et pulverlag bestående av trepulver, pigment og bindemiddel. Trepulveret kommer fra avfall som oppstår under vår gulvproduksjon.

Under pressingen, som varer i omtrent 20 sekunder ved en temperatur på 200 grader Celsius, komprimeres og varmes trelaget, trepulveret og den øvre delen av kjernen. Bindemidlet smelter, trenger inn i trelaget og kjernen og herdes. Dette resulterer i et komprimert og herdet trelag som er forsterket med trepulver, samt en kjerne som også er komprimert og herdet. Overflaten blir mange ganger sterkere, hardere og mer fuktsikker enn det naturlige trematerialet.

Under pressingen trenger trepulveret inn i alle naturlige sprekker og kvister i trelaget nedenfra, slik at de blir fullstendig forseglet.

For å sikre at gulvet er stabilt, er baksiden formet på samme måte som forsiden. Dette gjør det mulig for oss å produsere lengre og mye bredere planker som ikke vil krumme seg når inneluften er tørr om vinteren.

Etter pressingen og herdingen dannes låsesystemet, og til slutt børstes og behandles gulvet med lakk eller olje på samme måte som tradisjonelle parkettgulv. Resultatet blir et ekte tregulv med genuin trestruktur som også er sterkere, mer fuktsikker, kostnadseffektiv og miljøvennlig!

Den største forskjellen mellom herdede tregulv og tradisjonelle parkett- eller finerbaserte gulv er at de tradisjonelle gulvene har et trelag som bare er limt til en kjerne. Det gjøres ingen komprimering og herding, og alle kvister må fylles, ofte for hånd, i en separat produksjonsprosess.

Produktsammensetning

  1. Overflatebehandling av hardvoksolje eller mattlakk
  2. Komprimert og herdet overflatelag av tre
  3. Komprimert og herdet lag av trepulver
  4. Trekjerne med komprimert og herdet over- og underdel
  5. Komprimert og herdet lag av trepulver
  6. Komprimert og herdet balanselag av tre

Et miljøvennlig alternativ

Produksjonen vår er basert på enkle og fornuftige prinsipper som sikrer at virksomheten vår er bærekraftig:

Alle gulvene våre er trebaserte. De er miljøvennlige fordi treet binder og lagrer karbondioksid som deretter blir værende i produktet i stedet for å slippe ut i luften. Vi maksimerer bruken av alle råmaterialer og hver tømmerstokk. Med produksjonssystemene våre kan vi beregne den perfekte måten å dele tømmerstokken på for å få forskjellige størrelser og former. Treet som ikke kan brukes i overflatelaget blir brukt som fyllstoff eller energi. Ingenting går til spille. Nesten all avfall i produksjonen kan gjenvinnes og omdannes til fyllstoff i nye gulv. På den måten minimeres mengden avfall samtidig som antallet gulv per kubikkmeter råmateriale maksimeres. Vi henter råmaterialene våre fra ansvarlig forvaltede skoger i nærheten av fabrikkene våre, der treet blir bearbeidet lokalt. Dette reduserer karbondioksidutslippene ved at transportene blir kortere, samtidig som arbeidsplassene forblir i regionen.

Tre høstet fra bærekraftig forvaltede skoger Tømmeret til de herdede tregulvene kommer fra skoger som blir forvaltet og ivaretatt på en bærekraftig måte i henhold til strenge økologiske, sosiale og økonomiske regler.