Tips til behandling av oljet tregulv

vedlikehold

HARDVOKSOLJE – Produkt: Osmo hardvoksolje 3062

Før
Viktig å støvsuge gulvet og vaske lett over. Dette for å få vekk støv og skitt som vil kunne feste seg i oljen. Vent så til neste dag slik at treverket er heøt tørt før du påfører oljen.

Påføring
Hell oljen i et rullekar. Dypp børsten. Start med å olje i et hjørne. Jobb med én parkettbordbredde om gangen, men hele lengden i rommet. Smør oljen godt inn. Det er viktig og ikke påføre for mye, men få med hele planken. Dra gjerne over på neste parkettbordlengde dersom det er påført for mye. Husk også at du ikke må olje deg fast i et hjørne. Hvis nødvendig, del opp rommet i to med maskeringstape (denne må tas av rett etterpå).

NB! Jobb alltid med en rad om gangen (fra vegg til vegg). Etter at raden har blitt oljet, gå tilbake til start og dra børsten fra begynnelsen til slutten av raden uten å ta opp kosten eller stoppe.

Etter
Normalt er gulvet klar til bruk dagen etter. Ikke vask gulvet før det har gått 3-4 uker. Bruk Osmo vask- og pleiemiddel som vedlikeholdssåpe når du vasker gulvet. Støvsuging og lett fuktig mopp. Det forventes at oljen holder i ca 7-10 år før ny påføring (kommer an på slitasje) ved å følge denne oppskriften.

VOKS – Produkt: Osmo rens- og vedlikeholdsvoks 3029

Før

Når det er gått et par måneder etter at gulvet er oljet, kan denne påføres. Brukes 1-4 ganger i året, alt etter hvor stor slitasje det er. Det gir en beskyttende hinne, og påføres brukssoner/slitesoner.

Støvsug eller vask lett over før voksing. Hvis gulvet blir vasket, må du vente et døgn til gulvet er tørt.

Påføring
Vedlikeholdsvoks påføres brukssoner. Vaskes på gulvet med en lofri fille eller mopp. Trenger ikke flytte møbler e.l. Det er ikke mulig å se forskjell hvor den er brukt og ikke når den har tørket. Se anbefalt mengde med voks på pakningen. Tynt lag.
Etter

La gulvet tørke i ca. 30 minutter før du trør på det igjen.

VASK – Produkt: Osmo vask- og pleiemiddel 8016

Periodisk vedlikehold

Ha en en liten kopp i en bøtte med vann. Vaske med lett fuktig mopp.

Kan ha høyere konsentrat i vannet ved grovvask, eller for å matte ned overflaten. Følg anvsining bak på flasken.

Olje produkter

kr 1 699 / stk
kr 549 / stk
kr 549 / stk
kr 549 / stk
kr 390 / stk

Vedlikeholds produkter

Reparasjonssett

kr 990 / stk
kr 990 / stk
kr 960 / stk

Reparasjonssett

Reparasjonssett Eik Coral

kr 960 / stk

Reparasjonssett

Reparasjonssett Eik Pearl

kr 960 / stk