På besøk: Boen Chaletino Coral

BOEN-CHALETINO-CORAL

«Føl dere som hjemme!» Vi er på besøk hos familien Aadnesen på Kampen og far i huset, Gaute, tar oss i mot og lurer på om vi vil ha kaffe. Han trasker inn på kjøkkenet med bare føtter. Vi følger etter.

Han forteller at familien flyttet inn i huset i 2008. Fire år senere pusset de opp begge etasjene. «Jeg tror vi startet med fargen på gulvet og jobbet oss videre derfra. Det høres jo veldig lurt ut, men det var mer tilfeldig enn gjennomtenkt», sier Gaute og ler.

I stuen, gangen, tv-stuen og på kjøkkenet har de lagt Boen Chaletino Coral med 30 cm bredde og lengder på omtrent tre meter. «Fargemessig og stilmessig passer det inn i den gamle looken, men også i kombinasjon med de mer moderne elementene i huset», sier Gaute fornøyd.

BOEN-CHALETINO-CORAL
BOEN-CHALETINO-CORAL

Gaute forteller at de tok kontakt med byantikvaren for å finne ut hvordan husene i området så ut da de først ble bygget på 30-tallet. Fordi det var vanlig med pastellfarger på den tiden, valgte de å male veggene i stuen og på kjøkkenet i en dus mintgrønn farge som spiller på lag med den lyse parketten.

«Vi er veldig fornøyd! Egentlig likte vi denne parketten fra dag én, men det var ikke akkurat billig, så vi testet ut mange forskjellige alternativ. Etter en del prøving og tenking kom vi frem til at vi ikke vil skifte gulv om 30 år bare fordi vi valgte et billigere alternativ når vi først skulle pusse opp hele huset. Dette var jo en investering som vil vare i mange, mange år fremover», forteller Gaute.

BOEN-CHALETINO-CORAL
BOEN-CHALETINO-CORAL

Han legger til at parketten tåler en støyt: «Det er mer hakk på andre plasser enn på gulvet, selv om det ofte er gulvet som får bank! Dette gulvet tåler masse.»

Vi prater litt om retningen på parketten. «Vi er kjøkkenfolk. Vi liker å sitte rundt spisebordet og ser derfor ofte den veien», forteller Gaute og peker inn i stuen. «Derfor ble det naturlig at parketten skulle legges i samme retning.»

Gaute forklarer hvordan de testet flere forskjellige typer parkett for å finne ut hva som passet best inn med resten av interiøret. Da fokuserte de spesielt på det som har lang levetid, som kjøkkenet. Han forteller at det dukket opp rødtoner i den første parkettprøven når de sammenliknet det mot det sorte kjøkkenet.

«I utgangspunktet ante vi ikke hvilket gulv vi skulle velge. Vi kikket for eksempel på fiskebeinsparkett og snakket mye med Kjetil på Parkett og Gulv om det, men kom frem til at fiskebein hadde tatt veldig mye av oppmerksomheten her», sier Gaute og påpeker at gulvet må spille på lag med resten av interiøret. Vi så også på en smalere parkett, men det var helt klar denne brede typen som var finest», smiler han.

«For oss er ikke merkevaren viktig, men vi ønsker å ha noe som ikke alle andre har», sier Gaute. «Jeg liker det ekstremt godt. I tillegg er det sånn barføtt-gulv! Ofte er det jo litt gulvkaldt i gamle hus, men her er det ganske lunt og godt. Det er et godt gulv å gå på.»

BOEN-CHALETINO-CORAL
BOEN-CHALETINO-CORAL
BOEN-CHALETINO-CORAL